Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svanstedts nyförvärv tvåa – bakom "omöjlig" vinnare

Foto: Micke Gustafsson
Åke Svanstedts Deep Impact slutade tvåa på Meadowlands på fredagen. Foto: Micke Gustafsson

Andra starten för Åke Svanstedt slutade med en andraplats för Deep Impact. Femåringen avslutade fort i fredagens högst doterade lopp på Meadowlands, men utan att på allvar utmama om segern.

Publicerad:

Åt Sutton (e. Donato Hanover) fanns nämligen inte mycket att göra. 2016 års Hambletoniantrea kom till ledningen halvvägs in i loppet och sedan var finalen i Shiaway St. Pat – med 52.500 dollar i den samlade prissumman – praktiskt taget avgjord. 1.10,3a/1.609 meter visade klockan när femåringen skar mållinjen på Meadowlands med Andy Miller i sulkyn.

Där bakom spurtade Deep Impact från andra par utvändigt och med tränare Svanstedt i sulkyn satte valacken nosen före Perseverance i en hård strid om andraplatsen. Svanstedts andra häst i loppet, Double L Lindy, var sjua i mål.

Jenny Melander tog två segrar på torsdagen och på fredagen på Meadowlands följde hon upp med ännu en. Dejarover (e. Dejarmbo) var fel i gångart över mållinjen, men efter överläggningar gav domarna fyraåringen segern och 5.000 dollar.

Det tävlades även i Ohio på fredagen och Anette Lorentzon lämnade Miami Valley med en andraplats. Hennes Infiniti Ås och Pine Dream utkämpade en tät upploppsstrid där den senare drog det längsta strået. Båda hästarna noterades för tiden 1.10,3a/1.609 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.