Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svedberg firade dubbelt

Foto: ALN
Markus B Svedberg tog en dubbelseger på Rommetravet. Här med O.P.Q.C. Foto: ALN

Eskilstunatränaren Markus B Svedberg hade en fin kväll på Rommetravet. Han reste dit med två hästar och fick segerdefilera med både Fleeton och O.P.Q.C.

Publicerad:

Markus B Svedberg gav sin egentränade Fleeton (e. Triton Sund) ett perfekt lopp i andra invändigt. När upploppet nalkades uppenbarade sig luckan och Fleeton spurtade till knapp seger. Svedberg låg lågt på förhand i och med att hästen återkom efter en stunds vila, men var trots det stark nog för att vara först över linjen på 1.17,9/2 140 meter.
– Jag var nöjd med att släppa till favoriten, det gick fort till slut och jag vet inte om det passade min häst egentligen. Halvvarvet kvar är min häst trög, men sedan tog han tag i det in på upploppet och jag fick upp segerfeelingen i mitten på upploppet, säger Markus B Svedberg.

Med O.P.Q.C. (e. Classic Photo) körde Markus B Svedberg tidigt fram i dödens och från den positionen visade sig hästen stark nog att vara först över linjen. Det såg dock kärvt ut i sista sväng, men in på upploppet hittade hästen nya krafter och kunde plocka ned ledaren My Ovi.
– Han gick i mål med oryckta tussar och det kändes säkert faktiskt. Loppet gick extremt sakta och hästen pullade loppet igenom, det brukar han inte göra, säger Markus B Svedberg.

Lite smolk i bägaren blev det dock för Markus B Svedberg. Efter en tight situation med Oskar J Andersson och Catch The Cash i förstasväng tilldömdes Svedberg två veckors avstängning och 1 500 kronor i böter för snäv körning som grovt stört medtävlare.

Det blev även en dubbel för Ulf Eriksson. I ett galoppfyllt kallblodslopp gick segern till Hibokongen (e. Lome Kongen) som övertog kommandot med knappa halvvarvet kvar till mål. Bilbo B.S. försökte ta upp jakten, men lyckades aldrig gå i närkamp. Ulf Eriksson körde Micael Schönnings häst till elfte segern i karriären.
– Vi kom iväg lite lagom från start och ville ha en resa i rygg. Hästen var fin och gillar när det är fart hela vägen, säger Ulf Eriksson.

Ulf Eriksson gav Nicklas Rehnsbo-tränade Elles W.Linnea (e. Insert Gede) ett lopp i ryggar och när upploppet nalkades hade det tioåriga stoet högst fart av hästarna i den sista V64-avdelningen. Hästen plockade ned favoriten Highway Patrolman med drygt 50 meter kvar till mål och vann säkert.
– Hästen har mött betydligt hårdare hästar innan och jag hade bra feeling i sista sväng. När man vinner är man alltid nöjd och jag tycker att det är en fin märr, säger Ulf Eriksson.

Hemmahästen Razumi (e. Orlando Vici) imponerade med Nicklas Westerholm i sulkyn. Hästen kördes till spets efter drygt 450 meter och gick sedan undan i fin stil med till synes krafter kvar.
– Hon var i ordningställd bra, det gick sakta under andra "femhundringen" och då kändes hästen väldigt kaxig. Hon visade lite takter även förra året och det finns fart i hästen, säger Nicklas Westerholm.

Tioårige Sid The Kid (e. Turbo Sund) visade sig vara bäst i montéloppet tillsammans med Viktoria Strand Jörgensen i sadeln. Hästen tog över kommandot in på upploppet och utmanades hela vägen in av Mr Miles och Therese Boström. Sid The Kid kom i mål på 1.16,5/2 140 meter.
– Jag trodde att vi åkte dit. Jag var väldigt osäker över upploppet och min känsla var att vi var tvåa. Det blev lite ryckigt i loppet, men han tog tag i grejerna i sista sväng och sprang bra upploppet ned, säger Viktoria Strand Jörgensen.

Inledningsvis blev det en överlägsen Joakim Elfving med sin egentränade Järvsö Tone (e. Järvsöfaks) som rundande allt från bakspår. Desto jämnare var det i en upploppsduell mellan M.G.Comtesse och Lyckans Erik (e. Andover Andover), men det var den senare som satte nosen först. Stefan Arvidsson satt i sulkyn och Bengt Ryhed tränar. Höstbo Clara (e. Briskeby Philip) har comebackat på bästa sätt och ståtar, efter ett par års uppehåll, nu med tre raka segrar. Jan-Olov Åberg skötte tömföringen bakom den Thomas L Larsson-tränade sjuåringen. Henrik Larsson fick också segerdefilera med sin egentränade Iller Tooma (e. Crazed) som efter en rejäl sista sväng gick undan till en säker seger. Detta var hästen första seger i karriären i den 25:e starten. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.