Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensk kulltopp vann i Italien

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Deimos Racing är numera i Italien och tävlar. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Sedan en tid tillbaka är svenskfödde Deimos Racing i Italien för tävling.
Under söndagen vann han.

Publicerad:

Det var tillsammans med Roberto Andreghetti som Deimos Racing (e. Quite Easy) vann på Turinbanan. I Premio Tevere med 13.200 euro i samland prissumma mötte han femåriga och äldre hästar, men de var ingen större match för Deimos Racing. Den numera Erik Bondo-tränade valacken vann på 1.13,0a/1.600 meter, fem tiondelar före Uma d'Asti, körd av Franco Ferrero, trots resa utvändigt om ledaren. Det var första triumfen i pastans hemland, för hästen.

Deimos Racing transporterades till Italien och Erik Bondo i början av året. Hästen som vann Svenskt Travkriterium 2016, tränades tidigare av Svante Båth. Äger Deimos Racing gör Calle Wihlborg, som tidigare i vintras uttalade sig kring varför man valde att flytta hästen söderut.
– Det finns inte så många femåringslopp i Sverige samtidigt som konkurrensen är väldigt tuff med hästar som Cyber Lane och Diamanten för att nämna några. Känslan är att det kanske är lättare att etablera sig i den äldre eliten genom att gå den vägen, sade Wihlborg då.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.