Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskfött i topp

Foto: GERARD FORNI
Foto: GERARD FORNI

Favoriten gjorde sin plikt. Canadien d'Am tog i eftermiddags sin fjärde Grupp II-seger i karriären.

Publicerad:

Prix Olry-Roederer på Vincennes stora bana gick till Franck Leblancs svenskfödde (AM Bloodstock AB) fyraåring efter Ready Cash. Canadien d'Am vann på segertiden 1.15,1/2.850 meter och tjänade 54.000 euro.
Celina Polka reds till täten efter drygt 800 meter och drog sedan i jämnt 1.15-tempo. Ständige följeslagaren Mathieu Mottier tog en safetystart i vida spår uppe på Canadien d'Am och sågs i början som nionde och sista häst. Med två kilometer kvar att springa avancerade favoriten nådde fram som första häst i andraspår med drygt 1.000 meter kvar av loppet.
Tempot ökade direkt och i ingången till sista sväng reds storfavoriten till täten. Över upploppet påminde Mottier fyraåringen lite lätt och hästen vann säkert utan att behöva visa botten. Talisker Rose  var loppets stora utropstecken efter toppspurt till andraplatsen efter en avvaktande resa i fjärde inner. Celina Polka höll till tredjeplatsen.    

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.