Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svensson sparkad av häst

Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild
Claes Svensson fördes till sjukhus på onsdag efter att ha träffats av en spark i bröstet. Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild

Vaggerydstränaren Claes Svensson fick föras till sjukhus under onsdagen. Detta sedan han träffats av en spark i samband med fodring.

Publicerad:

Dagen efter olyckan berättar hans sambo Marie Nilsson att läget är stabilt, men att Claes förväntas bli kvar på sjukhuset i Linköping ett par dagar.
– Efter omständigheterna mår han rätt så bra. Jag pratade med honom för en stund sedan och han mår hyggligt. Läget är stabilt, men han kommer att bli kvar där ett par dagar till, säger hon.

På sjukhuset kunde läkarna sedan konstatera att levern drabbades hårdast.
– Om det behövs operation kommer den att göras i Linköping, men som det ser ut nu hoppas vi slippa operation. Men de kunde inte lova något ännu, säger Marie Nilsson.

Vad kan du berätta om vad som hände?
– Claes skulle ut med en rundbal hö till en av lösdrifterna som han alltid gör. Han gick ur traktorn och en av hästarna vände upp och slog rejält. Den träffade med full kraft i bröstet. Allt gick väldigt fort.

Vad händer med honom den närmaste tiden?
– När läget är så pass stabilt kommer han att flyttas från Linköping till Jönköping. Det var ganska många skador, men den allvarliga är den på levern. Han har fortfarande syrgas för att få hjälp med andningen, men alla värden är bra och han mår som sagt hyggligt bra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.