Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takethem klar för storloppet – får sällskap av Puros stjärna?

Foto: Leif Norberg/ALN
Jarlsberg nästa för Steen Juul och Takethem. Det danska ekipaget startar i Ulf Thoresens Minneslopp nästa helg. Foto: Leif Norberg/ALN

Startfältet till Ulf Thoresens Minneslopp börjar att ta form. Kretsen kring danske Takethem har bestämt sig för att starta och dessutom hoppas Jarlsbergs sportchef Tore Sten-Hansen på D.D.'s Hitman.
– Jag har ganska goda förhoppningar om att vi får hit honom.

Publicerad:

Fem hästar är nu klara för Ulf Thoresens Minneslopp som avgörs på norska Jarlsberg nästa helg. Lionel, Twister Bi, Carabinieri samt titelförsvararen Sauveur var klara sedan tidigare och på måndagen fick Jarlsbergs sportchef Tore Sten-Hansen tummen upp från Steen Juul angående danske Elitloppsdeltagaren Takethem. Även D.D.'s Hitman finns med på önskelistan och efter dennes fjärdeplats i söndagens Prix René Ballière är Sten-Hansen optimistisk.
– Jag har ganska goda förhoppningar om att vi får hit honom. Jag läste ett uttalande om att de vill komma till Jarlsberg om hästen gick bra i Paris och det gjorde den ju. I nuläget har jag dock inte fått något bekräftat av Petri Puro, men jag hoppas att de kommer.

En som däremot inte kommer till start på Jarlsberg är B.B.S.Sugarlight. Tränaren Fredrik Solberg väljer en annan uppgift åt söndagens vinnare av Kalmarsundspokalen.
– B.B.S.Sugarlight kommer tyvärr inte till oss utan går till Årjäng i stället. Det fick jag bekräftat i morse.

Fem hästar återstår innan startfältet är fullt och Tore Sten-Hansen blickar bland annat österut för att fylla de sista platserna.
– Jag pratade med Björn Goop om Your Highness under Oslo Grand Prix-dagen och sa att han kan få en plats till i loppet. Vi ska höras av snart igen så får vi se vad han säger. Jag kommer även att prata med Stefan Melander och Daniel Redén och sedan finns det några norska hästar som kan bli intressanta. Bruno di Quattro är en av dem.

Sedan förra året körs Ulf Thoresens Minneslopp för äldre hästar och i år har förstapriset höjts från 500 000 till 750 000 norska kronor. Dessutom har loppet fått grupp I-status.
– Jag märker att det är mer tryck runt loppet. Intresset är större och förklaringen till det är nog att många vill samla poäng till Mastersfinalen i höst. Vi är mer med på kartan i år jämfört med i fjol.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.