Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takter före Melander

Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild
Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild

Jimmy Takters Osterc i ledningen med Marcus Melanders Demon Onthe Hill på sin utsida. Svenskarnas tvååringar bjöd på en spännande upploppsstrid på Pocono Downs på söndagen.

Publicerad:

En upploppsstrid som Osterc (e. Cantab Hall) gick segrande ur. Halvvägs till mål körde Yannick Gingras till spets och därifrån höll ekipaget sedan undani ett av söndagens tre försök i Pennsylvania Sire Stakes för tvååriga hingstar och valacker. Segertiden skrevs till 1.11,7a/1.609 meter och ägarna till Osterc, Göran Falk och Christina Takter, kunde räkna hem ett förstapris på drygt 30.000 dollar.

Tvåa i mål var alltså Demon Onthe Hill och samma placering blev det även för dennes stallkamrater Gerry och Green Manalishi i de två andra försöken. Där hette segrarna White Tiger (e. Muscle Massive) respektive Prospect Hill (e. Muscle Hill).

Jimmy Takter hade starthästar på fler banor under söndagen. På Yonkers vann treårige Maxus (e. Muscle Hill) för Mark Macdonald på tiden 1.12,8 och tjänade 10.000 dollar. Maxus ägs av Christina Takter och Bengt Ågerup.

Två svenska segrar i Lexington

På Red Mile kördes försök i Kentucky Sire Stakes och i ett av dessa segrade Takters  Wolfgang (e. My MVP) med Jordan Stratton i sulkyn. Treåringen, som delägs av Göran Falk och Bengt Ågerup, nådde mållinjen på 1.10,5 och vann före Eurobond och stallkamraten Tactical Landing. Segern var värd 15.000 dollar.

Samma summa sprang Nancy Johanssons Urban Legend (e. Muscle Hill) in när hon vann ett av stonas försök i löpningsserien. Marcus Johansson körde till seger och Urban Legend noterades för tiden 1.11,1. Treåringen ägs av Perry Söderberg.

...och en på Tioga Downs

Svensk seger blev det även på Tioga Downs. Åke Svanstedts Ice Attraction (e. Muscle Hill) vann ett av två försök i Miss Versatility på tiden 1.10,5.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.