Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takter: "Känns inspirerande"

Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN
Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN

Hallå där... Johnny Takter, som har återupptagit proffstränarsysslan. 

Publicerad:

Hur känns det att vara A-tränare igen?
– Jag har tagit in två hästar och det känns kul. Har ju alltid varit intresserad av att träna hästar av god kvalitet. Fellini Boko, som startar på på onsdag (V86-1), äger jag tillsammans Rolf Regnér. Rolf är en gammal god vän som alltid har stöttat mig och det känns inspirerande.

Hur bra är Fellini Bokjo inför comebacken?
– Det är en jättefin häst men han kommer att få ett lugnt lopp. Han är opererad i ett framknä och jag vill köra snällt med honom. Han har gått ett par rikta träningsjobb inne på Jägersro och han känns fin, men har inte någon toppform.

Kommer du att utvidga proffsstallet?
– Jag är jätteintresserad, men det ska vara rätt häst och en häst med bra potential. Något stort stall blir det dock aldrig tal om. 

Du har varit tränare i olika perioder, hur har det varit?
– Jag älskar att träna hästar. Den biten finns också i min verktygslåda. På 1980-talet jobbade jag med pappa (Bo) och hade ansvaret för bland andra Nealy Lobell och Viking Hagen. Nealy var ju med i fem elitloppsfinaler. Mellan 1997-2001 tränade jag bland andra Kramer Boy som vann många stora lopp, framför allt i Italien. Jag minns Golden Photo som vann 10 av 15 starter. Och förstås Creatine i fjol, det var en ruskigt bra häst.

Hur har 2017 varit?
– Det har varit bra, klart bättre än i fjol. Jag har inte dom största kunderna men kommer nästan upp i 20 miljoner kronor i år och det får jag vara nöjd med.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.