Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takters sto bäst i väst

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
The Ice Dutchess utsågs till Årets tvååriga sto i Kanada. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Med Atlanta ute ur leken utsågs en passgångare till Årets häst i Kanada. McWicked fick utmärkelsen på lördagens O'Brien Awards i Mississauga.

Publicerad:

Där hedrades även The Ice Dutchess som tilldelades priset för Årets tvååriga sto. The Ice Dutchess tränades av Jimmy Takter i fjol och vann bland annat Jim Doherty Memorial med Johnny Takter i sulkyn. Motsvarande utmärkelse för hingstarna gick till Forbidden Trade.

Bland de äldre hästarna prisades Will Take Charge och Emoticon Hanover och till Årets treåriga hingst respektive sto utsågs Run Director och Illusioneesta. Den senare skulle ha tampats om sitt pris med Atlanta, men hambovinnaren uteslöts på grund av den dom som nyligen utfärdades mot hennes tränare, Rick Zeron.

En rad tvåbenta profiler fick också priser på galan. Richard Moreau röstades fram till Årets tränare och Louis-Philippe Roy blev Årets kusk. Utmärkelsen för Årets uppfödare gick till Seelster Farms.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.