Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tävlingskarriären över för Long Tom

Foto: Micke Gustafsson
Long Tom tillsammans med sin skötare Nathalie Norrlander
. Foto: Micke Gustafsson

Marcus Melanders framgångsrike treåring Long Tom har gjort sitt på tävlingsovalen. Nu väntar ett nytt liv som avelshingst för Muscle Hill-sonen. 

Publicerad:

En kort men lyckad tävlingskarriär är till ända för Marcus Melanders Long Tom (e. Muscle Hill-Ilia) ropades in i Harrisburg för 60.000 dollar av Reijo Liljendahl och kom att tjäna över 400.000 dollar på banan. Som tvååring vann han bland annat en division av Bluegrass Series och de största framgångarna kom i år. Förutom seger i klassiska årgångsloppet Stanley Dancer Memorial vann han finalen i New Jersey Sire Stakes och kom tvåa i Beal Memorial. 

Long Tom var det stora svenskhoppet i årets upplaga Hambletonian, men i försöket galopperade han bort en finalplats i upplösningen. Galopp blev det i Kentucky Futurity och i sista starten för några veckor sedan, ett försök i Breeders Crown på Hoosier Park.

Nu står det klart att Long Tom blir avelshingst nästa år och han kommer att stallas upp på Midland Acres i Ohio. 
– Vi är stolta över att ha en Muscle Hill-son av Long Toms kaliber. Det är en stilig häst med bra storlek och vi är nöjda med resultatet av fertilitetsprovet som nyligen genomfördes, säger John Mossbarger på stuteriet.

Priset för Long Toms tjänster är satt till 3000 dollar vid levande föl.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.