Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tekno Eld slog till i Kallblodskriteriet

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Tekno Eld visar var skåpet ska stå i Kallblodskriteriet. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Halvt borträknat efter en blek insats i försöket. Men när det väl var dags för final i Kallblodskriteriet – var Jan-Olov Perssons Tekno Eld bara bäst.
– Det är väldigt kul att få vinna med den här, sa segerkusken Ulf Ohlsson efter den övertygande segern på 1.28,0a/2.140 meter.

Publicerad:

Tekno Eld drogs med en infektion i försöket och förberedelserna har knappast varit optimala för Tekno Odin-sonen inför säsongens stora uppgift. Men när det gällde som mest visade Tekno Eld klassen och det blev också ett lopp där allt stämde för Jan-Olov Perssons stora löfte. 

Finalen med 650.000 kronor i förstapris fick en rörig inledning där först andrahandsfavoriten Valle Ask galopperade bakom bilen och spetsvinnaren Klack Maxi hoppade i första sväng. I stället fick Jan-Olov Persson ledningen gratis med Järvsö Birger. 

Simen B.Jessen landade samtidigt i dödens med Kos Odin och pressade för ledningen, men Persson valde att svara med Järvsö Birger som därmed gav stallkamraten Tekno Eld en drömresa i andra par utvändigt. 

Ledaren öppnade första 500 på 1.25,0 och varvet på 1.28,5. I samma läge började Jessen pressa på nytt och med 600 kvar satt Kos Odin i tät, för att direkt få Tekno Eld över sig. Det blev för tufft för den norska gästen och med 350 kvar satt Tekno Eld i ledningen. 

På upploppet försökte Kos Odin gå i närkamp på nytt men i stället blev det galopp. Det spelade oavsett mindre roll för utgången, Tekno Eld avslutade strålande och gick undan i ohotad stil utan behöva i botten. Segertiden blev 1.28,0a/2140 meter och kusken Ulf Ohlsson var mycket nöjd både häst och tränarjobbet. 
– Jag kände första gången jag körde honom att han kunde ha chans att vinna Kriteriet. Men det är en lång väg dit och allt ska klaffa på vägen. Jag var bekymrad efter försöket och det var bara 14 dagar till finalen, men man får beundra (Jan-Olov) Persson som lyckats få honom i ordning till finalen, sa Ohlsson som tidigt kände sig segersäker i loppet. 
– Jag litar inte helt på honom så därför körde jag på säkerhet i starten. Sedan hade jag tur som kom ned framför Flåten (som körde Bokli Rapp) och jag kände i sista sväng hade jag toppchans på segern. Det var inga problem över upploppet, sa Ohlsson. 

Sjö Gull med tränaren Öystein Tjomsland i sulkyn spurtade fint till andraplatsen på 1.28,4 fyra längder bakom vinnaren. Valle Ask kom tillbaka starkt efter sin startgalopp till tredjeplatsen på 1.28,6. Bokli Rapp, Järvsö Birger och Delsbofaks fick också en bit av priskakan.

Johan Ole Östre serverade Lens Gutt en resa i tredje invändigt och in på upploppet var ekipaget framme i dödens med chans på en topplacering, men en galopp grusade alla sådana förhoppningar. 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.