Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tekno Odin i årsdebut

Foto: HANOLD/ALN
Tekno Odin gör årsdebut på lördag. Foto: HANOLD/ALN

På lördag gör norske topphästen Tekno Odin årsdebut.

Publicerad:

Det blir på Bergen som årets första start sker för Tekno Odin (e. Moe Odin) som inte startat sedan 6 december förra året. 2014 blev det nio vinster på 18 starter och totalt har den sjuårige hingsten vunnit 42 lopp på 63 starter och tjänat nästan sju miljoner norska kronor.
På lördag är han med i V75-7 där han startar från 40 meters tillägg tillsammans med sin tränare Öystein Tjomsland i sulkyn.
– Tekno Odin har tränat fint och vinterträningen har gått som önskat. Vi har kört ett snabbjobb på 1.28/2.000 meter där han fungerade tillfredsställande. Han kommer till start i form även om han naturligtvis inte håller absolut toppform, skriver Tjomsland på sin hemsida inför lördagens start.
Tekno Odin möter bland annat Tekno Jerkmin, Odd Herakles, Tin Tveiten och Neslands Loke. Förstapriset i loppet är 60.000 norska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.