Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tekno Odin trots galopp

Foto: ALN
Tekno Odin tog sin åttonde raka seger. Foto: ALN

Favoritspelarna satte nog hjärtat i halsgropen när Tekno Odin drog på en kort galopp i startögonblicket. Åttaåringen ställde sig dock och sedan resterande del av loppet en ren formalitet.

Publicerad:

Öystein Tjomslands stjärna Tekno Odin (e. Moe Odin-Lyana) fortsätter att stapla segrarna på hög. Men det var inte utan viss dramatik när han tog sin åttonde raka seger. En närmast överladdad Tekno Odin kastade sig i galopp de första 50 meterna, men ställde sig sedan och hittade fjärde utvändigt. 

Öystein Tjomsland styrde på i tredjespår med 1250 meter kvar till mål och i samband med att fältet passerade 1000 meter efter 1.29,1 tog också storfavoriten över ledningen från Mofaksan (e. Fakse-Toga).

Resterande del av loppet var utan spänning. Tekno Odin drog undan i ensamt majestät och vann till sist med ett flertal längder på 1.24,0/2.140 meter.
– Det var väldigt kritiskt i startögonblicket, men sedan valde jag att gå på relativt tidigt och när vi kom ned på innerspår kändes allt bra. Planen är att han startar nästa gång den 10 december på Forus, säger Öystein Tjomsland.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.