Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tisdagarna borta – nu tittar Solvalla på nya grepp

Foto: TR Bild
Foto: TR Bild

Solvallas blir av med tisdagarna och gå all in på onsdagar. Utöver det öppnar Anders Malmrot för nya varianter. 

Publicerad:

Under måndagen meddelade Svensk Travsport att Solvalla kommer att bära huvudansvaret för V86 nästa år. Samtidigt slutar banan arrangera tävlingar på tisdagskvällar. Utöver de cirka 35 onsdagarna har Solvalla ett tjugotal tävlingsdagar som ska placeras ut i nästa års tävlingskalender som blir klar till hösten.
Att tisdagarna på Solvalla försvinner är ett kvitto på att det inte fungerade, berättar Solvallas sportchef Anders Malmrot. 
– Det känns ju tråkigt. När jag gick in i den här rollen var en egen tävlingsdag på tisdagar en del i det nya arbetet. Jag gick in och trodde att det skulle fungera med hjälp av fina lopp och arrangemang. Det är bara att ge vika: Det generade inte att ha två tävlingsdagar efter varann. Det kom lika många, om inte fler, på onsdagar trots att vi inte har kringarrangemang.
– Vi har till exempel haft expertpaneler gratismiddagar för hästägare och ändå inte fått tävlingsdagen att flyga iväg publikmässigt. Det kostar mycket att driva och får man inte betalt i publik när vi har satsat då får vi prova någon annan strategi istället.

Varför fungerade det inte?
– Analysen är att vi verkligen har gjort det vi föresatt oss att göra för att få tävlingskvällen bra. Och jag tror att de som har varit här har tyckt att det har varit kanonkvällar. Tyvärr var det för få. Sedan har det varit i kombination med en icke attraktiv spelform (V64).

Känns det uppgivet att nu få onsdagarna att flyga istället?
– Nej, nu får vi tänka till och verkligen göra onsdagen lite annorlunda. Det blir ju våran toppdag, som vi visar upp för alla. Vi har under det här året fått kritik för att vi har haft toppsport på tisdagarna och sämre på onsdagar när det har varit störst medial spridning. Nu kommer vi verkligen att bygga onsdagar till toppdagar. Folk ska komma hit för att Solvalla har en fin helhetsdag med tio lopp.

"Det här är våran dag"

Ni tvingas ju dela er egen dag med någon annan bana, hur ser du på det?
– Det gäller att komma bort från det där. Det här är våran dag. Vi kör tio lopp och sedan arrangerar vi även V86. Själva tänket att det är V86 Xpress som är grejen, det måste bort. Det är våra tio lopp som kommer att hålla väldigt hög kvalitet.

Hur ska ni lyckas med det?
– Det är det vi verkligen får fundera över. Jag har inte svaren nu, men du ska åka till Solvalla för att se loppen där – inte för att se Xpressändningen. 

Exakt vad det blir av övriga tävlingsdagar på Solvalla är inte bestämt. Däremot har Malmrot redan funderingar på hur det kan komma att se ut.
– Fredagsluncherna har ju varit väldigt populära tidigare. Det har alltid varit fullsatt på restaurangen då. Sedan kanske man kan ta någon fredagskväll med disco på festvåningen och någon söndag där man gör familjedag av det.

Till sist: 16.20 som starttid på V75 även nästa år, vad tycker du om det?
– Jag tycker att 15.00 är en bra starttid för V75.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.