Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tjordal: "Kort väg från himmel till helvete"

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Norske Förlands Tor kvalade nyligen in till Svenskt Kallblodsderby, men ströks på grund av att han var tjock i ett ben. Prognosen visade sig vara illa – och kretsen kring hästen tvingades ta beslutet att avliva honom.

Publicerad:

Den norske hästen Förlands Tor är död. Fyraåringen kvalade nyligen in till Svenskt Kallblodsderby, men där blev tränaren Per-Eivind Tjordal tvungen att stryka sin häst. Fyraåringen var tjock i ett ben och kunde inte starta.

Tränaren gissade att hästen drabbats av en gaffelbandsskada, men prognosen var betydligt värre än så. Förlands Tor hade ådragit sig en fraktur i ena benet och kretsen kring hästen fick ta det tuffa beslutet att avliva honom.
– Jag fick veta att det inte fanns någonting vi kunde göra. Det är väldigt tungt. En av de sista sakerna han gjorde var att ge mig en lagerkrans (efter segern i Leif Saltes Äreslöp) och nu är han borta. Det är verkligen en kort väg från himmel till helvete i travet, säger Per-Eivind Tjordal till tgn.no.

Förlands Tor gjorde 32 starter starter, vann sju lopp och sprang in 253.290 norska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.