Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tog fjärde raka segern

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Stonecapes Queila och Hannu Torvinen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Christa Packalens Stonecapes Queila har haft ett fantastiskt år – på lördagen kom karriärens största seger när hon vann EM för femåriga hästar.

Publicerad:

Det femåriga stoet Stonecapes Queila (e. Otello Pierji) fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Segern i EM för femåriga hästar var inte bara den fjärde raka – det var också stoets största hittills i karriären.

Hannu Torvinen körde direkt till ledningen från sitt innerspår och från den positionen var konkurrenterna chanslösa att gå i närkamp. Stonecapes Queila kom i mål på 1.11,9a/2120 meter och vann närmast före Björn Goops Portland som avslutade starkt. Trea blev Hotshot Luca.

Med i loppet var också Timo Nurmos Villiam. Jorma Kontio styrde tidigt fram först utvändigt om ledaren, men han var tidigt trött och kom i mål långt efter täthästarna.

Förstapriset i loppet uppgick till 50.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.