Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tog första segern i Frankrike – tar hem alla hästar

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Marc Elias. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Hallå där…
…Marc Elias som tog första kusksegern i Frankrike i går.

Publicerad:

– Ja, det var riktigt roligt!

Det skedde med Bijou Bourbon H.M., som du leasar själv, på gräsbanan Berck-sur-Mer i norra Frankrike.

– Framför allt var det roligt att det var just med henne. Jag har varit tvåa med bland annat Toddler och Calvin Borel i Frankrike tidigare. Det var med också med henne som jag vann storsegern i Berlin i fjol.

Tar hem alla hästar

Vad väntar härnäst?

– Vi är faktiskt på väg hem från Frankrike. Alla hästar ska hem, Toddler och Calvin. Vi har varit på en gård 20 minuter öster om Le Mans men den hyrs ut till en annan tränare från och med 1 september, så nu kommer vi inte att ha något uppstallningsställe där nere. Det blir att leta rätt på något nytt ställe tills dess att Campo Bahia ska ned senare i år.

"Sedan är det över"

Ja, hur är dagsstatusen med Campo inför derbykvalet?

– Bara bra. Vi har tränat med honom bakom bilen så han borde kunna öppna lite bättre, vi får se om han kan visa det på onsdag. Sedan borde det ju vara över…

Optimist med stallkamrater

Ni har ett gäng hästar utöver Campo i försöken…

– Ja, och jag är inte överraskad om någon av dem kvalar in. Ferrari Sisu fick ett tufft heat och dåligt spår, men är bra. Night Brodde känns väldigt aktuell och Admirer är ute över rätt distans.
– Även stona Alhambra från ett bra läge och Ilydia Boko som börjar visa lite av det fina som hon visar i träning slåss om finalplatser.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.