Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Topphäst till Bergh

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Stefan Melanders stjärna, Digital Ink, har lämnat Enköping och Åby Tillinge.
Numera är det Robert Bergh som tränar hästen.

Publicerad:

Det är Åbytravet som meddelar detta via sina sociala medier. Hästen siktas mot lopp i Frankrike under vintern/våren och Robert Bergh är den som får chansen.
– Det här är bara ett led för att kapa min egen verksamhet. Jag har sålt flera hästar på sistone, bland annat till Rikstravet och jag ska avyttra än fler, säger Digital Inks ägare och tidigare tränare Stefan Melander.
Digital Ink har haft mycket skadebekymmer senaste åren. Sex starter har han gjort på två år, senast sågs han i gulddivisionen på Färjestad i oktober månad, då han utgick efter galopp. 24 segrar har det blivit på 49 starter i Stefan Melanders regi och 5.282.800 kronor intjänat.
– Efter senaste starten har Digital Ink fått vila. I dagarna går han ner till Robert Bergh i Frankrike och han har ett bra ställe där hästen kommer att vattentränas. På samma buss är Latest News med. Han och Digital Ink har gått i samma hage sedan de var två år gamla, avslutar Melander.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.