Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Topphäst till Robert Bergh

Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD
Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD

Ingen start på nästan två år, men meriter som räcker och blir över. Robert Bergh har fått in ett högintressant nyförvärv till stallet.

Publicerad:

Det rör sig om trefaldige miljonären Nimbus C.D (e. Mythical Lindy) som efter en tid hos Caroline Holm nu kommer till Robert Bergh. På grund av skadebekymmer har hästen har inte startat på närmare två år, men nu hoppas ägarna att Åbytränaren ska få ordning på fuxen.
– Han har kommit in till min träning, men är fortfarande skadad. Det är osäkert när tävlingscomebacken kan ske, säger Robert Bergh.

Nimbus C.D. vann Jubileumspokalen 2015 och hävdade sig väl i flera svenska storlopp under våren därpå. Efter fjärdeplatsen i Norrbottens Stora Pris flyttades han dock från Pasi Aikio till Frankrike. Först till Fabrice Souloy, sedan till Sébastian Guarato, men det blev ingen start hos någon av dem.

Inte heller hos Peter Untersteiner som tog över regin förra våren. Hästen kvalade för Untersteiner i slutet av augusti i fjol, men tog sig aldrig till tävlingsbanan. Starten i Norrbottens Stora Pris är därmed alltjämt hästens senaste i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.