Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Toppintressant treåring ansluter till Kolgjini

Foto: Lars Jakobsson/ TR Bild
Lutfi Kolgjini. Foto: Lars Jakobsson/ TR Bild

Knappt tre miljoner intjänat på 18 starter. Jägersros Lutfi Kolgjini har fått in ett hyperintressant nyförvärv på träningslistan.

Publicerad:

Det är ägarpseudonymen Mh Trav KB (Frode Hamre) som nyligen flyttat två hästar till svenska tränare, varav den ena är en mycket intressant treårig hingst som anslutit till stall Lutfi Kolgjini. Det handlar om Samo Different Day (e. Cantab Hall) som under karriärens 18 starter tagit två segrar och sprungit in motsvarande 2.998.565 kronor i USA där han tränades av Jimmy Takter och noterats för rekordet 1.09,6aak. Bland annat var han tvåa i tvååringsloppet Peter Haughton Memorial bakom dåvarande stallkamraten You Know You Do.

Samma ägarkonstellation har även flyttat den fyraårige hingsten Promo Kemp (e. Muscle Hill) som tidigare var i träning hos just Frode Hamre till Sverige. Hingsten har tagit fem segrar på 19 starter och sprungit in 687.021 kronor och är numera i träning hos Åbytravets Robert Bergh.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.