Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Törnqvist nytt Åbyproffs

Foto: null
Rolex Bigi är en av de hästar som följer med Maria Törnqvist till Åby.

Maria Törnqvist har köpt Mimmi Elfstrand gård Däningsholm, åtta mil utanför Göteborg, och kommer från och med november att flytta sin proffslicens från Eskilstuna till Åby.

Publicerad:

Göteborgsbördiga Maria Törnqvist, 28 år har tidigare haft ett nära samarbete med sambon och proffstränaren Markus B Svedberg på en gård i Strängnäs. Men nu tycker hon att det blivit för trångbott där.
– Gården som jag och Markus hyr in oss på nu är full och det finns väldigt få gårdar med omnejd som håller de måtten jag har som krav. Jag vill kunna växa och utveckla min verksamhet utan att känna mig begränsad eller att ha press. Nu kan jag göra det jag känner för och anpassa rutiner och hästarna efter mina egna önskemål. Jag och Markus kommer fortsätta att ha förhållande men på distans, berättar Maria på sin egen hemsida.

Hon får med sig 14 hästar till Åby och gården ligger i anslutning till Hans ”Sula” Adlers camp. Det finns riktigt fina träningsmöjligheter, skogsvägar och hagar.
– Jag tar även med mig min goda vän och rutinerade hästskötaren Charlotta Olsson. Det känns ruggigt skönt att ha henne i ryggen. Framtiden ser väldigt spännande ut och om allt går som det ska blir det flytt redan i november. Jag vill gärna sköta vinterträningen av hästarna på nya gården. Det blir en stenhård satsning framöver och jag hoppas givetvis att det ska bära frukt.

Av de 14 hästar som följer med till Åby är Rolex Bigi (e. Donato Hanover, 14 segrar och 1.050.300 kronor) den klart mest kände.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.