Sveriges ledande travtidning
ANNONS

On Track Piraten glänste i Färjestads Jubileumslopp

Foto: Micke Gustafsson/ALN
On Track Piraten vid en tidigare seger. Foto: Micke Gustafsson/ALN

On Track Piraten vann planenligt i Färjestads Jubileumspokal tillika Gulddivisionen. Och på vilket sätt sedan - nioåringen dundrade i mål på 1.10,7a/1640 från dödens. – Han är helt fantastisk, säger tränaren Hans R Strömberg.

Publicerad:

Om On Track Piraten på förhand hade en straffspark i Färjestads Jubileumslopp, så blev resultatet snarare som en frispark skruvad i krysset. För som Kool du Caux-sonen imponerade på Färjestadstravet. 

Johnny Takter valde att inte vara med i någon startrusning från början och satte sig lugnt med Piraten i tredje utvändigt, som blev fjärde utvändigt när Royal Fighter landade utvändigt om ledaren Highspeed Call. Första 500 gick på 10,5 och med 1100 kvar valde Jennifer Tillman bakom Royal Fighter att ta över ledningen. Takter svarade direkt med att köra fram till dödens och sista 1000 skulle bli en härlig fartfest i 10-tempo. Med 300 kvar började On Track Piraten nöta ned Royal Fighter och mitt på upploppet var segergreppet kopplat - på årstiden svettiga 10,7a/1640. 

Detta var On Track Piratens 21:a V75-seger och han är därmed förbi Legolas i den statistiken. Tränaren Hans R Strömberg var ett enda stort leende efteråt. 
– Det är fantastiskt, vilken häst. On Track Piraten är väl den bästa svenskfödda hästen just nu och jag tycker han är ett bevis på att man kan föda upp bra hästar i Sverige. Man behöver inte åka över Atlanten, de finns här också. 

On Track Piraten siktas nu mot V75-finalerna på Solvalla den 11 februari och längre fram i planeringen ligger Olympiatravet och Elitloppet. 
– Det är under den här årstiden som han vunnit sina flesta lopp, de värsta konkurrenterna är inte ute, men han hävdar sig i alla sammanhang, konstaterar Strömberg.

Royal Fighter stod för en plusbetonad insats och även Highspeed Call fullföljde fint som trea.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.