Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Travtränarföreningen: "En tydlig markering"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD
Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR BILD

Örebro Travtränarförening uteslöt Hans Karlsson vid onsdagens styrelsemöte. Nu berättar man varför.

Publicerad:

Hans Karlsson har uttryckt kritik till följd av en händelse under måndagen, där det enligt Hans Karlsson ska ha skett en misshandel mot en häst på Örebrotravet, något han ska ha agerat emot. Tränaren har spekulerat kring att det är den händelsen som gjort att Örebro Travtränarförening valt att utesluta honom. Helt fel – enligt Travtränarföreningens Fredrik Söderberg.
– Det är viktigt att poängtera att måndagens händelse inte har någonting med vårt beslut att göra. Vi hade redan beslutat om ett styrelsemöte innan händelsen, för att diskutera just fallet Hans Karlsson. Det styrelsemötet avklarades under onsdagen – där vi beslutade om att sätta ner foten. Vi tycker helt enkelt att han har gått för långt i sitt sätt att uttrycka sig gentemot andra aktiva, banpersonal, personal på Örebrotravet, sponsorer och så vidare. Vi är måna om att man ska få uttrycka kritik – det är jättebra när det görs – men när det går över till rena trakasserier – då är måttet rågat och det anser vi i Travtränarföreningen är gjort, säger proffstränare Fredrik Söderberg.

Enligt Fredrik Söderberg handlar istället deras val av uteslutning om en markering.
– Vi står inte bakom Hans Karlssons tankar och uttryck. Han representerar inte oss, vilket vi vill göra en tydlig markering emot. Vi har ingen makt, men vi ville göra det vi kunde. Vi värnar om en god kultur på Örebrotravet, att det ska vara positivt att vara aktiv inom travet på Örebrotravet, men det anser vi inte att Hans Karlsson arbetar efter, säger Söderberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.