Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Treåringar imponerade under sadel

Foto: Mia Törnberg
Yoann Lebourgeois tog fjärde raka segern med kulltoppen Eye of the Storm Foto: Mia Törnberg

Vincennes bjöd på fina tävlingar under torsdagen med bland annat två Grupp II-löpningar under sadel för den franska treåriga E-kullen. Mest imponerade Eye of the Storm som tog en överlägsen seger bland hingstarna.

Publicerad:

Mycket lovande Eye of the Storm (e. Village Mystic) hade tre raka segrar från debuten i monté och löste karriärens största uppgift på torsdagen på allra bästa sätt. Yoann Lebourgeois sände direkt till spets och valde att rida i ett stenhårt tempo och tidigt aktersegla konkurrenterna. Ekipaget ledde med många längder vid passeringen 1175 meter på 12.2 och in på upploppet var avståndet densamma. I eget majestät gick Eye of the Storm i mål på 14,1/2.175 meter. Tränar gör Philippe Allaire och segern gav 54.000 euro.

Motsvarigheten för treåriga ston gav en skräll. Epatante öppnade första 1175 meterna på 11.9 men tempot blev lite för tufft och in på upploppet bröt hon ut och tappade fart. Evidence Roc (e. Paris Haufor) kunde ta sig förbi med en bra spurt och vann på tiden 14,8/2.175 meter. Emilie le Beller red och Bertrand le Beller tränar.

Björn Goop var favorit med Reckless i Quinte-loppet men fick nöja sig med en andraplats i loppet över 2700 meter. Efter att ha kört fram till spets med 1000 kvar släppte Goop ledningen till andrahandsfavoriten Unbridled Charm. Sista biten kom luckan men trots en bra spurt kom inte Reckless förbi Unbridled Charm (e. Password) som vann med J.PH.Dubois i sulkyn på 1.15.5/2700. Reckless på samma tid fick 18.750 euro för andraplatsen. Lutfi Kolgjinis Radieux fullföljde godkänt som femma efter en mestadels invändig resa med Pierre Vercruysse i sulkyn. Robert Berghs As Dore blev oplacerad. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.