Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tredje raka för Propulsion

Foto: Leif Norberg/ALN
Daniel Redén, Propulsion och Ellinor Wennebring firar ännu en seger i Norrbottens Stora Pris Foto: Leif Norberg/ALN

Tvåa i Elitloppet, men i Boden var han bara bäst – igen. Norrbottens Stora Pris bjöd på travsport av högsta klass när Propulsion tog sin tredje raka seger i löpningen. Detta efter en häftig duell med hemmahoppet Makethemark.

Publicerad:

Arazi Boko i ledningen och Nadal Broline på utsidan i för klassen högst moderat fart. Dryga varvet till mål såg årets upplaga av Norrbottens Stora Pris inte ut att bli en särskilt minnesvärd sådan. Då tog Örjan Kihlström sats från femte par utvändigt. Propulsion (e. Muscle Hill) kom hastigt fram till tätduon, men där tog Ulf Ohlsson emot med varma servetter bakom Nadal Broline.

I en rejäl tempoökning övertog Nadal Broline ledningen och farten hölls sedan uppe. I utgången av sista sväng hade Propulsion slagit ledaren, men med i rygg liftade Makethemark med Björn Goop i sulkyn. Goop gav marschorder vid upploppets början och hemmahoppet såg ut att koppla greppet. Då visade Propulsion att han är en av världens absolut bästa hästar. Med eftertryck.

Sjuåringen ökade farten på nytt, kontrade och höll sedan ifrån sig Makethemark till seger på 1.11,4/2.140 meter.
– Hästen är helt otrolig. Det blev inte alls passande kört för vår del med rena krypkasinot första varvet. Jag var tvungen att köra. Jag förstod att Ohlsson skulle svara dödens, men det fanns inget annat att välja på, sade Örjan Kihlström efter loppet.

Segern var värd en miljon kronor och var Propulsions tredje raka i Norrbottens Stora Pris. Att hästen är populär i Boden gick inte att ta miste på vid segerdefileringen och i vinnarcirkeln frågade sig David Zimmer om det inte är dags att tillägna honom ett monument intill banan.
– Det är nästan så att man borde resa en staty av honom här, sade Bodentravets sportchef.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.