Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippel för Svanstedts ston

Foto: MIA TÖRNBERG
Åke Svanstedt hade en lyckad söndag i Buffalo. Foto: MIA TÖRNBERG

På söndagen kördes fyra försök i New York Sire Stakes för treåriga ston i Buffalo och det med näst intill fullständig dominans av Åke Svanstedt. Svensken vann tre av loppen, slutade tvåa i det fjärde och såg till att putsa banrekordet i flera omgångar.

Publicerad:

Svanstedts första vinnare, Ciao Dolce (e. Credit Winner), attackerade på 800-metersbanans sista bortre långsida. In på upploppet kopplade stoet greppet och vann med betryggande marginal ned till tvåan Sevenbuyeleven. Segertiden skrevs till 1.13,1a/1.609 meter – nytt banrekord med en halv sekund, enligt USTA.

Rekordet stod sig dock inte länge. Tjugo minuter senare travade Lucky Ava (e. Lucky Chucky) tiondelen fortare från ledningen, men inte heller hon blev någon långvarig rekordhållare. För efter att ha varit tvåa med Natalie Hanover slog Svanstedt till igen i söndagens sista försök.

Knutsson Trottings Fury Road (e. Muscle Mass) vann även hon från spets och för henne visade klockan 1.12,7 vid målgång. När Svanstedts upplystes om att noteringen var det tredje banrekordet för dagen svarade han kort och koncist: "Wow", skriver USTA.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.