Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tror på segerstaplaren

Foto: MARIA HOLMÉN
Christian Lindhardt tror på sin häst, Juan. Foto: MARIA HOLMÉN

Från Tyskland kommer en av V75-omgångens favoriter.
Det handlar om Christian Lindhardt och hans Juan.

Publicerad:

Juan (e. Love You) är en talang utöver det vanliga. Tio starter har inneburit nio segrar och ett andrapris. Hästen började starta i fjol som fyraåring och sedan dess har det bara gått som på räls.
– Det är en stark och fin häst som har varit jätteduktig i sina starter. Han är förnuftig på alla sätt och vis, det måste jag säga, kommenterar Christian Lindhardt.
Hästen har startat två gånger i Sverige, men under lördagen blir det test i voltstart för första gången. Dessutom tvingas hästen tävla med skor runt om, oftast har han tävlat barfota fram.
– I och med att han som jag sade är så pass förnuftig, så tror jag inte att det ska vara några problem, nu är dessutom en invändig konkurrent struken, vilket är positivt. Vad gäller skorna så har det ingen större betydelse för Juan, det ska nog gå fint.
Kring chanserna låter danske tränaren optimistisk.
– Den långa distansen är en fördel och han har kapacitet. Det är klart att jag har en del förhoppningar, avslutar Lindhardt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.