Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trots att Bold Eagle ströks – Guarato vann ändå

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Det blev en dramatisk helg för Sébastien Guarato, men den fick ett lyckligt slut.

Publicerad:

Efter att världstjärnan Bold Eagle hade skapat rubriker både under lördagen och söndagen innan hästen slutligen ströks så hamnade stallkamraten Valko Jenilat (e. Kepler) i favoritposition av årets upplaga av Prix de Bretagne.
Efter ett tidigt initiativ från tredje utvändigt av körande Eric Raffin så satt favoriten i ledningen på Vincennes och sedan var saken klar. Även om stallkamraten Billie de Montfort fick chansen att utmana invändigt tillsammans med körande David Thomain så hade Valko Jenilat ändå ett säkert huvud till godo när mållinjen kom. Segertiden skrevs till 1.13,2/2700 meter.
Tränaren Sébastien Guarato kunde alltså fira en dubbel trots att världsstjärnan Bold Eagle inte kom till start.
Förstapriset var 54 000 euro och andraplatsen var värd 30 000 euro.

Ingen lycka för Untersteiner

Tvåan Billie de Montfort hamnade i tredje invändigt efter att ledande Charly du Noyer släppt över ledningen till vinnaren. Från den positionen kunde Yoann Lebourgeois styra Philippe Allaires femåring till tredjeplatsen.
Johan Untersteiner och hans Day Or Night In såg ut att gå mot en fin placering när upploppet kom, men femåringen stumnade den sista biten och tappade ett par placeringar. Det blev till slut en åttondeplats på 1.13,6/2700 meter.
Bird Parker, ett av de på förhand tuffaste motbuden till vinnaren, gick först i tredjespår och kunde därifrån hitta ner utvändigt om vinnaren. Därifrån fick körande Jean Philippe Monclin nöja sig med en fjärdeplats utan att på allvar kunna blanda sig i segerstriden.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.