Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Truculent imponerade inte

Foto: URBAN KIHLMAN/ALN
Truculent och Sebastian M Nilsson. Foto: URBAN KIHLMAN/ALN

Lars I Nilssons Truculent sprang godkänt kvallopp på Jägersro ikväll, men prestation var inte riktigt på topp.

Publicerad:

Med lärlingen Sebastian M Nilsson i sulkyn kördes USA-födde Truculent (e. Revenue) till ledningen och första 500 meterna passerades efter 1.17,0. Sedan gick det snabbare en bit för en löpglad nioåring som öppnade första varvet efter 1.15,4. Truculent hade bekymmer i kurvorna och såg inte perfekt ut när han avverkade sista 700 meterna via 1.14,9 och landade på 1.15,1/2.140 meter.

- Han kommer inte att få springa runt i snabbloppen och jaga en matlapp, men om han vill och är fräsch tror jag att han har en del att hämta. Men det är också en häst som tycker att det är rätt tråkigt att gå omkring i en hage och vänta på nästa avelssäsong, sade Lars I Nilsson på Jägersros hemsida inför kvalet.

Truculent var tvåa i mål och före sig hade han Lutfi Kolgjini-tränade Viking America (e. Viking Kronos). Den tidigare Derbyfinalisten gled med i vinnarhålet och på sista bortre långsidan placerade Adrian Kolgjini sjuåringen först i andraspår. Utan pressas gick han förbi Truculent och landade på 1.15,0.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.