Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Turbulent i Solvallas sällskap – Jacobsson avsattes

Foto: Micke Gustafsson
Christer Häggström, vice ordförande i Stockholms Travsällskap. Foto: Micke Gustafsson

Stockholms Travsällskaps ordförande Lennart Jacobsson avsattes under måndagskvällen.
Enligt uppgifter till Travronden gick det, kvällen före mötet, ut ett mejl till sällskapets medlemmar i syfte att framställa honom i dålig dager.
Vice ordföranden Christer Häggström har förtroende att leda styrelsens arbete vidare i väntan på att valberedningen föreslår ny ordförande.
– Det är en hypotetiskt fråga om jag vill ta över som ordförande så jag kan inte svara på den, säger Christer Häggström.

Publicerad:

Årsstämman i Stockholms Travsällskap under måndagskvällen blev en långdragen historia med bitvis hätsk stämning enligt uppgifter till Travronden. Klockan 23.00 gick det ut ett pressmeddelande där sällskapet berättade att ordföranden Lennart Jacobsson inte fått nytt förtroende samt att styrelseledamöterna Christian Olofsson och Staffan Eklöw ställde sina platser till förfogande som en konsekvens av det. Även den sittande valberedningen avgick. 

Kvar i styrelsen är vice ordförande Christer Häggström – med rätt att leda styrelsens arbete – samt Peter Viklund, Jessica Ortiz Bergström och Marcus Persson.

"Motförslaget bifölls"

Vadan förändringen i styrelsen?
– Valberedningen hade lämnat ett förslag på styrelsens ihopsättning där Lennart Jacobsson föreslogs nytt förtroende men ett motförslag hade också lämnats in och motförslaget bifölls, säger Christer Häggström.
Hur blev siffrorna i röstningen?
– Det vill jag inte lämna ut, det får gå till sällskapet. Alla var inte på plats men betydligt fler än vanligt.

"Ingenting jag vill kommentera"

Enligt uppgifter till Travronden gick det ut ett mejl, signerat en av styrelsens ledamöter, kvällen före där det påpekades brister hos Lennart Jacobsson för att framställa honom i dålig dager.
– Det är ingenting jag vill kommentera, det som sker inom sällskapet får stanna där.
Vidare menar en uppgift att en skara personer lämnade mötet efter att Lennart Jacobssons avsatts – fanns det då tillräckligt med medlemmar på plats för att välja en ny valberedning?
– Jag kommenterar inte den heller.

"Hypotetisk fråga"

Är det rimligt att tro att du blir ordförande inom en snar framtid?
– Det har jag ingen som helst uppfattning om, det är upp till valberedningen. Kenneth Dolk är sammankallande och har fått i uppdrag att, inom sex veckor, föreslå ledamöter till nya styrelsen.
Vill du ta över som ordförande?
– Valberedningen har uppdraget att föreslå den person som de anser har den kompetens som krävs, så i och med att det är en hypotetisk fråga så kan jag inte svara på det.

Tre års arbete

Lennart Jacobsson önskar inte att kommentera saken vidare men skriver i ett sms:
”Jag fick inte stämmans förtroende. Lämnat styrelsen.”
Jacobsson var ordförande i drygt tre år.

FAKTA

Stockholms Travsällskaps nya valberedning

Kenneth Dolk (sammankallande)
Leif Norberg
Kristina Bengtsson
Bo Rydgren
Kenny Nilsson

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.