Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två hästar avlivade på Jägersro efter olycka

Foto: MIA TÖRNBERG
Jägersro travbana, i Malmö. Foto: MIA TÖRNBERG

En olycka ägde rum under träning på Jägersros travbana vid lunchtid under fredagen. Flera hästar körde ihop och två hästar fick avlivas efter krocken.

Publicerad:

Kvällsposten, som var först med att rapportera om händelsen, berättar att två polispatruller och ambulans kallades till Jägersro i Malmö vid lunchtid under fredagen. Anledningen till räddningspådraget var att flera hästar hade kört ihop på travbanan.
Jägersros banmästare Göran Henriksson uppgav strax därefter att två hästar har fått avlivas till följd av olyckan.
– Det började med att en galoppjockey trillade av sin häst. Sedan kom den hästen över på en annan bana och skrämde två travare. En av dem kom riktigt lös och sprang in på en annan bana där den mötte åtta andra hästar som kom från andra hållet, så de träffade varandra, säger Göran Henriksson till Kvällsposten.
Marita Sjöberg är anläggningsansvarig på Jägersro. Hon säger till Svensk Travsports hemsida:
– Såväl räddningspersonal som ambulans tillkallades, men två av hästarna gick inte att rädda. Däremot var övriga hästar i princip oskadda och detsamma gäller de kuskar som var iblandade. Två körsvenner fick åka med ambulansen för omplåstring, men det ska inte vara några allvarliga personskador. Enligt min uppfattning är olyckans grund extrem otur. Det finns ingen som har gjort fel, men det har ändå fått ödesdigra konsekvenser. I nuläget vet jag inte namnet på de döda hästarna, säger Marita Sjöberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.