Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två hästar kom lös på motorväg – dog

Foto: Claes Kärrstrand/Hingstfotografen
Foto: Claes Kärrstrand/Hingstfotografen

Under tisdagsmorgonen inträffade en hemsk olycka strax norr om Halmstad.
Sex hästar från Johan Untersteiners gård kom lös, varav två skenade ut på motorvägen mot färdriktningen i mörker.
Hästarnas liv gick inte att rädda.

Publicerad:

Efter att sex hästar släppts ut i hagen på morgonen på gården Holm en bit utanför Halmstad hände något som gjorde att hästarna rymde från hagen. Fyra av hästarna lämnade aldrig gården, de andra skenade från gården till sämsta möjliga ställe ett par kilometer bort, motorvägen.
Hästarna sprang rakt mot färdriktningen i mörkret strax efter 07.00 och olyckan var svår att undvika. Hästarna kolliderade med trafiken, varav en med en ambulans, och deras liv gick inte att rädda.

"Ser för jävligt ut"
Enligt Hallandsposten tvingades en bil klippas upp för att få ut en person. Vidare rapporterar tidningen att två personer förts till sjukhus med okända skador, det ska vara föraren och patienten i ambulansen.
– Det ser för jävligt ut på platsen, det ligger bildelar överallt och det är mycket stora köer. Det måste ha varit en fruktansvärd syn när allt hände, berättar ett vittne för Travronden. 

"Förbaskat tråkigt"
Johan Untersteiner är förstås lågmäld.
– Förbaskat tråkigt. Tyvärr är det sådant som händer ibland, att hästar kommer lösa. Tyvärr gjorde två hästar många dåliga beslut när de sprang ett antal kilometer från gården och upp på motorvägen. Vi vet inte anledningen till varför hästarna kom lösa från första början, säger han.
Hästarna som dog var det fyraåriga stoet Brassica Rose och Breeders' Crown-finalisten Catwalk In. Ägarna har underrättats.
Övriga fyra hästar som inte lämnade gården klarade sig bra, en häst fick några skrubbsår.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.