Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ulf Ohlsson: ”Det var en häst som hade allt”

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Ulf Ohlsson kommer aldrig att glömma Papagayo E. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Ulf Ohlsson tog sin hittills livs största seger med Papagayo E. i VM. Han hyllar nu hästen när tävlingskarriären tyvärr är över.

Publicerad:

Det är en högst ovanlig dag i Ulf Ohlssons liv - han är körledig! Det låter dock i bakgrunden som att det är arbete på gång ändå.
– Jag kör på löpbandet på gymmet. Det gäller att försöka hålla igång kroppen. I eftermiddag blir det lite massage och dessutom måste nog även jag skotta lite hemmavid, berättar Uffe, som vunnit 5.241 travlopp.

Av dessa håller han VM-segern med norske Papagayo E. som den allra största.
– Jag kommer ihåg att jag befann mig i min övernattningslägenhet i Knivsta och precis höll på att göra mig redo för avfärd till tävlingar i Örebro när telefonen ringde. Det var Papagayo E:s tränare Jan Kristian Waaler som ringde och frågade om jag ville köra hans häst i VM på Yonkers. Det var inte direkt svårt att tacka ja.

Ulf drog till New York och följde så småningom spårlottningen med spänd förväntan.
– Jag kommer ihåg att jag sade till Elin att vi skulle ha vinstchans bara det blev ett bra spår. Nu fick vi bricka två och sedan också en optimal resa i vinnarhålet. Sedan kunde jag utnyttja open stretch. Det är helt klart min största seger hittills och ett fantastiskt minne. Det var också mycket som var roligt runt omkring under den där resan och överhuvudtaget har det varit ett härligt gäng runt hästen.

Ulf fick det tråkiga beskedet om Papagayo E. i morse.
– Jag har hållit kontakten och fått lite rapporter om Papagayo i omgångar. De har verkligen givet hästen tid för att ha en chans att komma tillbaka. Tyvärr gick nu inte detta ändå, vilket givetvis känns trist.

Ulf körde Papagayo E. för första gången i Ina Scots Minne på Mantorp i april 2015.
– Papagayo E. vann från dödens på 1.11,5a/2140 meter. Redan då förstod jag att det handlade om något alldeles extra. Det var en häst som hade allt, han var både stark, snabb och pullade aldrig i loppen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.