Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ulf Ohlsson: "En rätt bra chans"

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Ulf Ohlsson. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Ulf Ohlsson leder den allsvenska kuskligan i överlägsen stil och har huvudrollen i dag med flera betrodda på V75.

Publicerad:

2 Makethemark (V75-1) är inget spetsbud och jag kommer inte heller ge mig in i någon körning från start. Hästen kändes väldigt bra senast och kommer säkert att göra ett kanonlopp, det är mer häst i år och bättre spänst i honom, men Diamanten är en riktig topphäst och det är ganska tufft att gå utvändigt om en sådan. Det känns att hästen har utvecklats och jag känner mig absolut inte slagen, säger Ulf Ohlsson.

6 Cruzado Dela Noche (V75-3) gick bra till slut senast, men även här känns det som att vi kommer få göra grovjobbet och det är inte så lätt att vinna från utvändigt ledaren i de här loppen. Jag hoppas och tror att hästen gör ett bra lopp.

7 Digital Performer (V75-4) har jag sett en hel del och jag måste säga att han har sett väldigt bra ut, det är framför allt därför jag är optimistisk. Det är klart att läget är tråkigt, men jag måste prova framåt så får vi se. Jag tror det är en rätt bra chans.

1 Tekno Odin (V75-5) är en kanonhäst och har ett bra läge för att smyga med. Jag tror ändå det blir svårt att vinna, Månprinsen A.M vinner det här loppet från dödens.

7 Disco Volante (V75-6) kommer att springa riktigt fort i sommar, men det kan krångla i dag från ett spår långt ut med flera startsnabba innanför. Hästen har känts jättefin i årets två starter och varit lugn och fin.

5 Qahar Q.C. (V75-7) var det lös bana för senast, men det är alltid nära till galopp med honom. Även vid segern på Jägersro fick jag passa honom några gånger och det är klart att det missgynnar honom nu när vissa av konkurrenterna rycker skorna och avslutar i 1.10-tempo. Qahar är en jättebra häst, stark och rejäl, men han har det som sagt tuffare nu än under vintern. Vi ska testa att rycka skorna runt om i dag, jag är inte säker på att fungerar, men det är läge att prova.

För att ta del av hela materialet med ännu fler intervjuer samt utrustningsändringar, klicka in till V75-materialet

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.