Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ungdomliga vindar hos Sleipner

Foto: Privat
Foto: Privat

Samtidigt som det rapporteras om dystra licenssiffror för unga blåser det andra vindar i Sleipner. Ungt inflytande har fött optimism inom kallblodssporten.
– När man har varit med ett tag är det lätt att man fastnar i hur det har varit, ­säger Marita Arvidsson, ordförande i Sleipners riksstyrelse.

Publicerad:

För fjärde året i rad valde Sleipner att bjuda in ungdomar till sin ordförandekonferens. Varje lokal avdelning fick ta med sig en ungdom. Det initiativet har nu börjat göra skillnad.

Trots att Travronden nyligen kunde rapportera om att antalet ungdomslicenser har minskat med drygt tio procent är det ändå en stark optimism inom Sleipner.
– Jag tror att det är bra att ungdomarna får samlas och diskutera i hur de ska bli fler. I den frågan är det extra intressant att höra vad just ungdomarna tycker. Vad är det som lockar? Hur ska vi bli fler? säger Marita Arvidsson.
– Ungdomarna har blivit en sammansvetsad grupp, som numera har egna träffar vid vissa tillfällen. Det har varit fantastiskt givande att ha ungdomarna med. Fram till i våras var Oskar Kylin Blom med som adjungerad ungdomsrepresentant i Rikssleipner. Nu har han gått över och blivit ordinarie  ledamot. Att få ungdomars perspektiv är väldigt utvecklande och det ger väldigt mycket energi.

"Sociala medier påverkar"

Oskar Kylin Blom håller med om att ungdomssatsningen gör skillnad.
– Jag tror att det har gett väldigt mycket. Första året jag var med så gjorde vi en workshop där vi snabbt kunde konstatera att ungdomar och äldre hade väldigt olika syn på saker inom Sleipner, säger Kylin Blom.
– En av sakerna som framför allt har märkts är ju sociala medier. Där ligger ungdomar, men kanske inte just jag, steget före. Där tror jag att vi har påverkat. Vi sade direkt hur man skulle nå ut och synas på sociala medier.

En av ungdomarna som fanns med på den senaste ordförandekonferensen var Linnéa Larsson från Piteå. Hon är medveten om att licenssiffrorna är dystra.
– Däremot är det många unga som vänder sig till avelsbiten på kallblodssidan. Vi hoppas på fler som vill engagera sig och sedan också börja tävla. Vi unga anses vara lite mer nytänkande och därför får vi vara med och tycka när det ska göras serier eller specialskrivna lopp. Men även att försöka marknadsföra kallblodet, säger Linnéa Larsson.

Känner ni att ni får gehör?
– Ja, det är jätteviktigt att vi får komma till tals. Dessutom är det många ungdomar som även är invalda i de lokala styrelserna. Alla är lyhörda och lyssnar på våra idéer och arbetar med dem.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.