Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppfödningsvinnare redo

Foto: TR BILD
Gareth Boko går kvallopp för Conrad Lugauer nu på onsdag. Foto: TR BILD

Han har inte startat sedan slutet av oktober 2017. Nu är Uppfödningsvinnaren och trippelmiljonären äntligen redo för kvallopp.

Publicerad:

Det är numera sexårige Gareth Boko (e. Make It Happen) vi pratar om. Redan som tvååring segrade hästen i Svensk Uppfödningslöpning i regi Per Lennartsson. Året efter blev det tre segrar och en halv miljon in på kontot, vilket ändå var en liten besvikelse. Han kvalade in till Kriteriefinalen, men slutade där oplacerad. Gareth Boko flyttades sedan till Conrad Lugauer inför fyraåringssäsongen, där han tog hem fem lopp och tjänade en miljon kronor. Största meriten var en fjärdeplats i finalen av Europaderbyt, men han tog sig bland annat även till den svenska Derbyfinalen (oplacerad) och slutade sexa i Kungapokalen.

Efter fyraåringssäsongen har det dock inte blivit några fler starter för Gareth Boko. Skador har satt käppar i hjulen. Men nu verkar hästen kraftigt på väg mot en comeback. Han är nämligen anmäld till kvallopp på Jägersro nu på onsdag. Sammanlagt har Gareth Boko tagit 11 segrar på 30 starter och tjänat drygt 3,6 miljoner kronor.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.