Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppvisning av Sauveur

Foto: MARIA HOLMÉN
Sauveur imponerade stort på hemmaplan för Åke Lindblom. Foto: MARIA HOLMÉN

När hästarna kom ut ur dimman en bit inne på upploppet handlade det bara om en häst i silverförsöket (V75-2) - den stora hemmafavoriten Sauveur! Femåringen imponerade stort, men Paris lär få vänta ett år till.

Publicerad:

Åke Lindblom kom iväg bra från sitt andraspår i volten med Sauveur och fick andra par utvändigt. Hemmatränaren tvingades dock fram i dödens varvet från mål. Ledande Ni talar Bra Latin krossades enkelt och ingen annan hade heller skuggan av en chans mot Örebros senaste stjärna.
– Jag har aldrig tidigare haft någon häst som varit i närheten av Saveur. Han kändes ruggig i dag, kommenterade Åke.
Segertiden blev 1.13,4/2.640 meter. Frågan är när vi får se Sauveur nästa gång?
– Han får nog göra ett par lopp till, men sedan blir det vintervila. Jag tror inte det blir något Paris redan den här vintern.

Express Gaxes lopp, tillika gulddivisionsförsöket (V75-3), blev ett riktigt sömnpiller. När Alvena Pele galopperade i spetsstriden kunde Björn Goop enkelt ta hand om ledningen med favoriten Thai Broadway. Väl där framme fick Björn strypa tempot till löjliga 1.17,0 första varvet. Givetvis blev det svårt för övriga då och det var ”dödenshästen” Volstead som knep andraplatsen.
– Han har blivit gladare och piggare på sistone. Det viktigt att få sådana här gamla herrar på rätt humör och ge dem självförtroende, kommenterade Björn, som noterade segertiden till 1.14,4a/2.100 meter.

Erik Adielsson motsvarade favoritskapet i det inledande klass I-försöket bakom Svante Båth-tränade Balero Mearas. Mycket var vunnit när Erik kunde hålla ut värsta hotet New Generation första biten och sedan köra till spets efter 500 meter.
– Det kändes stabilt och bra i provstarten och då började jag få upp hoppet om en bra start, kommentertade Erik, som hade sparat över mållinjen.

Tidig ledning blev det även för Ulf Ohlsson bakom amatörtränade Seattle Zet i försöket till Diamantstoet (V75-4). Detta trots åttondespår bakom vingen. Trots 1.13,7 första varvet räckte det hela vägen till tränaren Oscar Berglunds stora glädje.
– Jag har fyra starthästar och tycker egentligen att jag fortfarande är för oritinerad efter bara tre år som tränare. Jag vill fortsätta lära förkovra mig inom travet för det här är det roligaste jag vet, sade Oscar.

Ulf Ohlsson satte även dit treårige Mellby Diamant i det avslutande klass II-försöket. Även här handlade det om spets och slut.

– Det är inte lätt för en treåring på V75, men det visar vilken bra häst det här är. Det var kul att han fick lite revansch från galoppen i Kriterieförsöket, sade Ulf.

Björn Goop ”kuppade” sig till spets knappa varvet från mål med Diamond i bronsförsöket (V75-6) saamtidigt som ledande Linslusen A.U. galopperade bort sig i sitt försök att svara. Sedan vann Diamond väldigt lätt och såg ut att växa en klass barfota runt om.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.