Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uppvisning i årsdebuten

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Gulfstream Am imponerade stort i onsdagens start på Jägersro. Var ska det här sluta? Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Det finns årsdebuter och så finns det årsdebuter. Gulfstream Am bjöd på ett minst sagt läckert intryck när han spårade runt om på Jägersro i sin första start som fyraåring.
– Han kunde inte kännas bättre, sade tränaren och körsvennen Conrad Lugauer i hemmabanans vinnarcirkel.

Publicerad:

Fyra segrar på sex starter. Aldrig sämre än trea. Gulfstream Am (e. Trixton) visade lovade takter som treåring i fjol och han har inte blivit sämre över vintern. I onsdagens årsdebut försvarade han enkelt sitt innerspår bakom bilen, sedan var konkurrenterna chanslösa. Värsta hotet Osterc försökte att utmana på upploppet, men förgäves. Hans Sverigedebut slutade i galopp kort före mål.

Med Osterc diskad skrevs Gulfstream Ams segermarginal till nästan nio längder. Klockan i mål visade nya rekordet 1.13,3 över full väg.
– Man är alltid lite spänd med så här pass fina hästar. Det är nästan så att man bara kan göra kretsen runt hästen och spelarna besvikna, på så vis är det extra spänt. Jag är jättenöjd och kanske även lite lättad, sade Conrad Lugauer och fortsatte:
– Jag kan köra honom med lättare balans nu. På det sättet har han verkligen utvecklats enormt mycket.

Onsdagens insats gav Lugauer mersmak och härnäst tar han sikte mot Kungapokalen.
– Efter loppet som han gjorde i dag måste vi säga att det blir så.

Stall Lugauer tog ytterligare en seger på hemmabanan. Marc Elias bidade sin tid i andra ytter och gav sedan Bonny Boy (e. Kiss Francais) marschorder i sista sväng. Sexåringen avgjorde enkelt och tog sin andra årsseger via 1.13,2 över 2140 meter.
– En väldigt bra tid. Han hade en mellansäsong förra året, men i år har han hittat både en och två växlar till, sade Elias.

Det avslutande stoloppet bjöd på dramatik när Global Wireless duellerade med utvändiga Zanzibar Effe (e. Donato Hanover) på upploppet. Den sistnämnda kopplade grepp i slutskedet, men höll hon sig i rätt gångart över mål? Ja, löd domslutet.
– Jag släppte henne helt efter mållinjen, innan dess höll jag igen. Hon har lite problem med travet ibland, men biter ihop och gör sitt bästa, sade formstarke Stefan Persson som satt i sulkyn bakom Jerry Riordans sto.

Adrian Kolgjini tog två segrar under kvällen. Först med T.Rex Face (e. Joke Face) och sedan med Neelix (e. Raja Mirchi) i ett stayerlopp på V86-kupongen. Den långklivade sexåringen vann på 1.15,6 från ledningen – fem längder före närmaste motståndare.
– Han var lite väl ambitiös första tusen, sedan kändes allt normalt. När han tar ett steg tar de andra tre eller fyra, sade Kolgjini som tror att den högkapable hästen går en spännande säsong till mötes.
– Om det inte hade strulat för honom som fyraåring hade han varit en derbyhäst. Det är jag helt övertygad om. Vi får ta igen pengarna nu i stället.

Kolgjini hade även Rajesh Face med sig till hemmabanan. Sjuåringen gick ut ett kvallopp före tävlingarna där han noterades för 1.14,2 över 2140 meter.

Du hittar samtliga resultat från tävlingarna här.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.