Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uvabäck: "Fullständigt uteslutet"

Foto: Mats Hansson/ALN
Staffan Uvabäck företräder Björn Goop i tvisten med hans tidigare andelsägare. Foto: Mats Hansson/ALN

Stall Björn Goop krävs på cirka 1.8 miljoner kronor av hans tidigare andelsägare. Det bekräftar advokat Staffan Uvabäck som företräder stallet mot flera av hans tidigare andelsstall och deras företrädare Linn Andersson.

Publicerad:

Under onsdagen kom uppgifterna om att Björn Goop krävs på stora summor från sina tidigare andelsägare och deras företrädare Linn Andersson. Det bekräftar advokat Staffan Uvabäck som företräder Björn Goop i den här frågan.
– Jag kan bekräfta att jag fått i uppdrag att företräda stallet. Dels mot Linn Andersson personligen, dels mot de fem eller sex andelsstall som tidigare hade häst hos Björn. Jag har fått underlaget skickat till mig och totalt uppgår kravet till 1,8 miljoner varav 600.000 kronor är Linns egna krav på arbete hon utfört i stallet. Det är dock oklart från vem hon ska ha fått dessa uppdrag och arbetet från. Det återstår alltså 1,2 miljoner kronor i krav som består dels av att hästar som ska ha köpts in till för höga belopp, att de skadats i träning samt att det ska ha varit någon form av uppsägningstid i det muntliga avtalet.

Vad är din kommentar om de ekonomiska kraven?
– Det är krav som är både befängda och obegripliga och som helt saknar grund eller substans. De har haft ett muntligt avtal utan någon uppsägningstid och hästarna har sålts till marknadsvärde. De 600.000 kronor som Linn kräver för egen del begriper jag inte ett skvatt av. Jag kommer nu att sammanfatta allt det här i ett brev till henne där jag bestrider samtliga krav och så får de välja hur de vill gå vidare efter det.

Vad tror du om utgången till slut?
– På det material jag har nu anser jag det fullständigt uteslutet att de ska ha rätt till någon ersättning. Sedan vet jag inte om det finns några ytterligare underlag som jag ännu inte fått ta del av.

Björn Goop:
– Det är jättetråkigt det som har hänt, men jag vill inte kommentera det mer än så utan jag låter Staffan Uvabäck sköta ärendet nu.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.