Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Uzo Josselyn med knapp marginal

Foto: Maria Holmén/Travronden
Björn Goop tog hem Hamburg Cup med Robert Bergh-tränade Uzo Josselyn. Foto: Maria Holmén/Travronden

Sprinterloppet Hamburg Cup bjöd på en härlig duell mellan Star Advisor Joli och Uzo Josselyn. Den senare gick vinnande ur striden efter en frenetisk avslutning.

Publicerad:

Hamburg Cup blev en härlig blågul duell mellan Star Advisor Joli och Uzo Josselyn (e. Love You). Star Advisor Joli och Kim Eriksson tog som väntat hand om ledningen inledningsvis och såg ut att ha full kontroll på händelserna när fältet svängde in på upploppet. Björn Goop hittade tredje invändigt med Robert Bergh-tränade Uzo Josselyn inledningsvis och fick luckan i mitten av slutsvängen. Det bet ruggigt bra för den nioårige hingsten över upploppet och man lyckades fånga in Star Advisor Joli i de absolut sista stegen. Uzo Josselyn fick 15.000 euro för segern.
– Det var full fart under loppet. Jag visste om att Kims häst är bra och därför sökte vi en invändig position, känslan var att det skulle bli svårt att vinna om vi skulle gå i andra- eller tredjespår. Jag kände 50 kvar att vi skulle kunna vara med och göra upp om segern. Han kändes bra hela tiden och höll sin fart och fick upp modet när ledaren blev trött, sade Björn Goop efteråt.

Tomas Malmqvist skickade ned ett par av stallets hästar till Hamburg-Bahrenfeld under söndagen. Christoffer Eriksson fick chansen i sulkyn och lotsade den fyraårige valacken Crown Wood (e. Goetmals Wood) till seger. Ekipaget tog det lugnt från start och hittade fjärde ytter en bit in i loppet, där blev man dock inte långvariga utan redan drygt 1300 meter från valde Christoffer Eriksson att avancera framåt mot ledaren Pompano Julian och man landade först utvändigt om denne dryga varvet kvar.

In i slutsvängen kopplade Crown Wood grepp om händelserna och kunde sedan gå undan till en säker seger. Fyraåringen kom i mål på 1.14,4a/2200 meter. Förstapriset uppgick till 6250 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.