Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-etta på bättringsvägen

Foto: KANAL75
Foto: KANAL75

För en tid sedan rapporterade Travronden om att Global Republic drabbats av en svårare magåkomma. Nu står det klart att hästen mår bättre och går allt som det ska kommer hästen att kunna fortsätta sin tävlingskarriär.

Publicerad:

Det ser allt bättre ut för den tidigare V75-vinnaren Global Republic (e. Muscle Hill-Serene Yankee) som tvingades till en akut operation i slutet av november. Nu är hästen på bättringsvägen och hästen har fått lämna Veterinärhögskolan, rapporterar TGN.no.

– Det ser ut som att matspjälkningssystemet fungerar igen. Nu kommer hästen att stå i Stall Pandora i tre månader och sedan hoppas jag att jag kan börja köra honom igen när jag hämtar hem honom. Går allt enligt planen hoppas jag att han kan starta i maj, säger tränaren och delägaren Trond Thorseth till den norska tidningen.

Global Republic har tagit elva segrar på 28 starter i karriären och tjänat totalt över 870.000 kronor. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.