Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-profil på väg tillbaka

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Mind Your Face efter den senaste vinsten. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Han har gjort 27 raka V75-starter, men en skada har hållit miljonären borta från tävlingsbanan. Nu börjar det dock se bättre ut för sjuåringen.

Publicerad:

Mind Your Face (e. Offshore Dream) är en reklamhäst för Lars Friberg, men hästen har inte startat sedan i gulddivisionen i slutet av mars.
– Hästen är friskförklarad efter att ha varit skadad i fem månader, säger Örebrotränaren.

Sjuårigen har haft något som kallas bone bruise och är relativ vanlig i humanidrott. Det är en typ av knäskador och bland annat förekommande hos alpinister.
- Mind Your Face har haft en utmattning i kotsenbenet och det har tagit tid att läcka. För att upptäcka den här skadan krävs magnetröntgen, säger Lars Friberg.

Mind Your Face har totalt gjort 59 starter (14-6-6) och tjänat nästan 1,9 miljoner kronor. Åtta av vinsterna har kommit inom rikstoton och två av dessa handlar om finaler i näst högsta klassen.
- Han har börjat gå motionsträning och om allt går bra hoppas jag att hästen är tillbaka i någon gång i mars-april.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.