Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V86-häst felaktigt diskad

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Johan Untersteiner diskades felaktigt inom V86. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Hans Crebas-tränade Ikaros di Quattro blev felaktigt diskvalificerad i gårdagens V86-omgång på Jägersro.

Publicerad:

Det var Johan Untersteiner som satt bakom treåringen i V86-3. Det började med en kortare startgalopp från springspår, men det var inte ens nära någon diskningssituation. Johan blev väldigt överraskad när hans häst ropades ut som diskad.
– Han kändes väldigt fin i andra par utvändigt varvet från mål. Framför allt tycker jag synd om ägaren och tränaren till Ikaros di Quattro som inte fick se vad hästen kunde till slut. Domarna blandade helt enkelt ihop hästarna, berättar Johan via sitt twitterkonto.

Jägersros sportchef Mats Ahlqvist är väl medveten om ”feldömningen” i V86-3.
– Domarna gjorde helt enkelt en blunder. Det här är inget som går att snacka bort, utan bara erkänna att det blev fel. Det är tyvärr sådant som händer ibland och givetvis olyckligt för ägaren/tränaren och de övrigt inblandade kring hästen.

Får de någon kompensation?
– Ett fjärdepris brukar vara praxis i sådana här fall (15.000 kronor i detta lopp). Så kan det bli, även om vi inte är helt klara med den biten.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.