Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Väldigt fint i ordning"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Global Trustworthy vann gulddivisionsfinalen på Solvalla. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Stallformen fortsätter att vara på topp för Timo Nurmos. Global Trustworthy ordnade årets andra seger när han spårade runt om i gulddivisionsfinalen.

Publicerad:

Jorma Kontio stack till ledningen per omgående med Timo Nurmos Global Trustworthy (e. Muscle Hill) i Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst, tillika finalen av Gulddivisionen, avgjordes på Solvalla.

Global Trustworthy varvade på 1.12,3 och vann slutligen loppet på 1.12,1a/2140 meter närmast före Elian Web och Digital Ink. Det här var Global Trustworthys fjärde start för året – och andra segern. Han vann även gulddivisionsfinalen på Solvalla den 29 september.
– Hästen gjorde det bra. Han är en jättetrevlig och fin häst. Han är i väldigt fint i ordning nu. Han har inte startat så mycket, men utvecklas hela tiden. Han kom i mål med krafter kvar, säger Jorma Kontio.

400.000 kronor var segern i guldfinalen värd.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.