Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Valle Ask bevakade från spets

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Valle Ask och Tom Erik Solberg fick revansch. Tillsammans tog de hem Norskt Travkriterium för kallblod. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Norskt Travkriterium föranleddes av viss dramatik sedan förhandsfavoriten Tekno Eld ströks minuten innan start. Segern gick till Norge och detta efter att Tom Erik Solberg kört sig till ledningen med Valle Ask efter 700 meter.

Publicerad:

Norskt Travkriterium för kallblod gick till hemmalaget. Detta efter att Tom Erik Solberg kört sig till ledningen med sin egentränade Valle Ask (e. Moe Odin) efter drygt 700 meter. Ekipaget öppnade varvet efter 1.25,4 och kunde sedan bevaka händelserna hela vägen in i mål. Balder Mollyn fick ett fint lopp i rygg på ledaren och såg ut att ha gått om krafter kvar runt slutsvängen. Luckan kom dock sent och Wik Stjernen-sonen fick nöja sig med andraplatsen. Tredjeplatsen tog Örjan Kihlström hand om med Jan-Olov Persson-tränade Delsbofaks.
– Insatsen var bra. Vi körde försiktigt från start och efter att vi kom till ledningen hade vi full kontroll. Det var viktigt att hästen i rygg på ledaren inte fick luckan för tidigt. Det är en väldigt speedig häst, sade Tom Erik Solberg.

Loppet föranleddes av viss dramatik. Förhandsfavoriten Tekno Eld ströks med bara minuten kvar till start. Tekno Eld galopperade ett flertal gånger i provstarterna och Ulf Ohlsson valde att lämna banan.
– Han var bakhalt. Det syntes inget i defileringsvolten, men det fungerade inte för honom i provstarten, sade Ulf Ohlsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.