Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Världens äldsta" ur tiden

En fascinerande historia fick sitt slut på lördagen. Då avled valacken som av många ansågs vara världens äldsta sulkyhäst. Waco Hanover blev 42 år gammal.

Publicerad:

Eller närmare 42 år om man ska vara noggrann. Waco Hanover såg dagens ljus den 4 maj 1977 på Hanover Shoe Farms i Pennsylvania. Som sexåring kom han sedan till Vermont där Everett Kettler tävlade med honom på landsortsbanorna i delstaten, skriver US Trotting.

1991 pensionerades Waco Hanover efter nio segrar på 106 starter och drygt 10.000 insprungna dollar. Ett blygsamt facit, men valacken skulle ändå gå till historien. Den där pensionen varade nämligen länge. Väldigt länge.

Waco Hanover hamnade så småningom under Donnie MacAdams beskydd och de två utvecklade en speciell relation. En relation som skildrades i ett inslag som sändes i rikstäckande CBS Sunday Morning när hästen fyllde 40 häromåret.

Nu rapporterar samma nyhetsprogram att Waco Hanover gick ur tiden på lördagen.
– Jag trodde aldrig att en häst skulle kunna bli en så bra kamrat. Men det var han och mer därtill, säger Donnie MacAdams till CBS.

Här ser du inslaget "A horse and his pal".

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.