Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Världsmästaren slutar

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Världsmästaren Papagayo E. har fått nya skadeproblem och avslutar nu sin tävlingskarriär. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Forne världsmästaren Papagayo E. avslutar nu sin tävlingskarriär.

Publicerad:

Det är den gamla skadan (invändiga gaffelbandssenan på ett av frambenen) som gjort sig påmind igen. Det hela upptäcktes vid en ultraljudsundersökning på Grosbois i måndags.
– Hästen var väldigt fin när Jan Kristian Waaler körde honom under lördagen, både spänstig och rytmisk. Det såg ut som att Papagayo E. joggade runt i 1.20-fart i 2100 meter, berättar tränarsambon Ragnhild Diesen för Trav Og Galopp Nytt.

Ragnhild är även veterinär och var förstås besviken efter resultatet av den rutinmässiga ultraljudsundersökningen.
– Papagayo har fått känning av sina gamla skada igen och kommer inte att tåla träningen framöver. Om vi fortsätter kommer gaffelbandet att ryka och vi vill sluta nu innan hästen riskerar att bli halt.

Papagayo E. (e. Coktail Jet) segrade i Norskt Travkriterium redan som treåring, men den allra största segern kom tillsammans med Ulf Ohlsson i VM-loppet på Yonkers i oktober 2015. Sammanlagt ordnade åttaåringen tolv segrar och drygt 8,2 miljoner norska kronor. Han hade stått uppstallad för träning på Grosbois sedan tre månader tillbaka med sikte på en comeback. Senaste starten gjordes i Ulf Thoresen Grand International i juli 2016 (femma). Det är ännu inte bestämt på vilket stuteri som Papagayo E. ska tjänstgöra som avelshingst.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.