Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Västerbo Exact från dödens

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Foto: Malin Albinsson/TR Bild

En löpning utvändigt om ledaren bekom inte Västerbo Exact. Åttaåringen var bara bäst i lördagens försök i silverdivisionen.

Publicerad:

Thomas Uhrberg gick i spetstankar på förhand, men Västerbo Exact (e. Racer Bourbon) var chanslös att ta en längd på invändige Always on Time. När konkurrenterna sedan täppte till på innerspåret hade Uhrberg inget val.

Det blev dödens och där fick Västerbo Exact sedan trava loppet igenom. I maklig takt ska dock sägas. Tätduon varvade på 1.16,7 innan farten skruvades upp på slutrundan.

Vid upploppets början kopplade Västerbo Exact grepp om ledaren och från kön fanns ingen som kunde hota. Segern blev till slut odiskutabel och togs på tiden 1.14,5 över full väg.
– Jag körde faktiskt bara 200 meter från start. Sedan gav jag mig och satte lugn. Det passade honom bra att springa där i dag, sade Uhrberg till Kanal 75.

Västerbo Exact tränas av Halmstadsamatören Roger Persson.

Bergh vann galoppfyllt klass II-försök

I lägsta klassen galopperade halva fältet. En som höll sig på benen var Whipped Eggs (e. Ready Cash) som vann enkelt med tränaren Robert Bergh i sulkyn.
– Det hände lika mycket i loppet som under en hel tävlingsdag, sade Bergh efter att hans häst avgjort upploppsstriden mot sonen Nicklas Westerholms Knifetown Lover.
– Jag sökte mig fram invändigt. Blir jag fast så blir jag fest, tänkte jag. För jag vinner inga lopp från tionde utvändigt.

Pihlström reste inte förgäves

Bergsåkerstränaren Markus Pihlström kom till Axevalla med en häst. Och efter att Miss Hejaracka (e. Juliano Star) svarat för en rejäl insats kunde Pihlström vända hemåt med en rikstotoseger.

Stoet drog tåget i tredjespår, men hade ändå kraft och mod att avgöra på upploppet.
– Hon gjorde ett jättebra lopp. Det blev lite fel. Vi fick gå tidigt, men när Markus nu hade åkt så långt ville jag i alla fall ge henne chansen, sade segerkusken Rikard N Skoglund till Kanal 75.

Kolgjini hela vägen

Adrian Kolgjini har fått ordentlig snurr på stallet. På lördagen kom nionde årssegern sedan Tony Afrika (e. Joke Face) spårat runt om med tränaren själv i sulkyn. I speciell stil.
– Det var problem i princip hela vägen från "klart". Men han hjälper till, sade Kolgjini och berömde hästens inställning.
– Utan den hade han inte ens kommit ur startvolten.

En säregen aktion har även björnstarke Pacific Face (e. Igor November). Men fort går det – och länge. Sjuåringen bollade med konkurrenterna i lördagens bronsförsök över tre varv.

Favoriten Illuminati svarade för en stark avslutning från kön, men kunde utmana Pacific Face som vann hur enkelt som helst från ledningen. I sulkyn satt tränaren Giuseppe Lubrano.

Segern till Åby alltså och så även i klass I. Edvin Cekas Vlad del Ronco (e. Iulius del Ronco) har inlett året lysande och vann nu på V75 för första gången. Detta med Björn Goop i sulkyn och efter en attack från andra par utvändigt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.