Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vilken dramatik det blev"

Foto: Ola Westerberg/TR Bild
Eder Bob och Magnus A Djuse. Foto: Ola Westerberg/TR Bild

Magnus A Djuse övertog ledningen med Eder Bob 800 meter från mål – och väl där höll hingsten undan i silverförsöket.

Publicerad:

The True F. var het i ledningen och tidigt trött. Varvet från mål bytte Magnus A Djuse ut tredje utvändigt mot dödens med Anna Näslund-tränade Eder Bob (e. Crazed). Vilket skulle visa sig vara vinstgivande.

Kort senare satt nämligen ekipaget i ledningen och den åttaårige hingsten ryckte undan genom slutsvängen och höll förtjänstfullt ifrån sig Antontio Trot den sista biten. Segertiden blev 1.12,5a/2140 meter.
– Det var jätteroligt. Vilken dramatik det blev idag. Han kan vinna med vanlig vagn. Det går lika bra, sade tränaren Anna Näslund, vars häst fick byta vagn kort innan start.

Magnus A Djuse om segern.
– Innan start blev det strul. Han blev bakrädd av vagnen så det gick inte att ha den. Det blev konstigt scenario när ledaren blev het. Det var givet att vi var tvungna att ge oss ut varvet kvar och jag lät hästen springa på och grilla de andra. Han höll jättebra. Han stred tappert hela vägen.

Eder Bob är uppfödd av Robert Stejdahl och ägs av Hästbussen i Umeå. Anna Näslund sköter också Eder Bob.

Magnus A Djuse nöjde sig inte med en seger. I klassiska Stig Lindmarks Styrkeprov serverade Djuse Mika Haapakangas Mr Golden Quick (e. Make It Happen) ett perfekt lopp i ryggar och när loppet skulle till att avgöras avslutade den sexårige valacken överlägset snabbast.
– Jätteskoj. Körde invändigt hela vägen och gick ut i andraspår och han gick hela vägen hem. Det är jättestort att ha tagit en dubbel på V75, sade Magnus A Djuse.

Mr Golden Quick kom i mål på 1.13,8/3180 meter och noterades för årets femte seger. Förstapriset denna gång uppgick till 200.000 kronor. Mr Golden Quick är uppfödd av Nina Segerlund och Tina Mykkänen. Han ägs av Antti Mykkänen med flera och sköts av Fanny Klemela.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.