Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vilken full(träff), Queer Fish!

Foto: Leif Norberg/ALN
Det jublades friskt efter ett Queer Fish var först i mål. Foto: Leif Norberg/ALN

Vilken dag det blev på Östersundstravet för Bollnäsamatören Magnus Träff. Först vann Survival Kit i sitt Klass I-försök och lite senare tog Queer Fish hem Storsjöpokalen efter en lysande insats på 1.10,7a/1.640 meter. 
– Det här blir svårt att smälta, sa Magnus i vinnarcirkeln efter V75-dubbeln.

Publicerad:

Ett redan strålande år blev ännu bättre för Magnus Träff som driver sin rörelse med familjen i Bollnäs. Amatören hade två starthästar och det blev full utdelning med en läcker V75-dubbel. 

Queer Fish (e. Varenne) var den som glänste allra mest. Åttaåringen är i sitt livs form och vann Storsjöpokalen tillika Silverdivisionen (V75-5) efter en svettig insats. Favoriten Spitcam Jubb i spets tampades med Zenit Brick i dödens när Erik Adielsson tog sats med Queer Fish från fjärde utvändigt med 800 kvar. Efter en rejäl repa i tredjespår i 500 meter lyckades Queer Fish ta sig förbi Zenit Brick i dödens och det skulle visa sig att Spitcam Jubb inte heller han hade något att sätta emot. För Queer Fish gick inte att stoppa och segern blev ohotad före Balfour som kom tillbaka starkt efter galopp och Höwings Star.
– Han är helt enorm den här säsongen. Det bara fungerar för honom nu och han får visa vad han går. Jag klockade honom till 09,5 i sista varvet och det är en fruktansvärd häst, sa Magnus Träff. 
– En enastående prestation, berömde Erik Adielsson.

Träff visade även upp Survival Kit (e. Going Kronos) i fin författning. Sexåringen kunde inte ta ledningen av egen kraft från springspår i Klass I-försöket (V75-1) men Erik Adielsson i sulkyn hittade dit efter 400 meter. Adielsson kunde köra den andra femhundringen i 20-tempo innan Mellby Charmören kördes fram till dödens med 1500 och åter satte fart på tillställningen. Sista varvet gick i 12-tempo och Survival Kit stack enkelt undan över upploppet till seger på 1.14,5/2.640 meter, före gott spurtande Joy de Castella och Tiger Williams.
– Hästen var jättefin och var i toppkondition. Kaj Widell som brukar köra hästen gav mig några tips om honom och det är alltid tacksamt, sa Erik Adielsson efter segern. 

I övrigt på V75...

Oskar J Andersson tog hem Wångens Stora Lärlingspris (V75-2) med favoriten First Love Boko (e. Muscles Yankee) och det var aldrig något snack. Ekipaget nådde ledningen i första sväng och Andersson hade sedan full koll på tillställningen. I fin stil tågade First Boko undan över upploppet på 1.13,5a/2.140 meter, före Helena Klipp som fullföljde bra från dödens och Amazing La Marc från rygg ledaren. First Love Boko tränas av Anderssons arbetsgivare Jörgen Westholm och går mot en bra säsong.
– Jag vill påstå att det var en lätt seger, hon krängde ned pyttelite i sista sväng och det var väl enda farligheten, konstaterade Oskar J Andersson. 

Vincent Zaz (e. Orlando Vici) stod för en solid insats i Klass II-försöket (V75-3) över sprinterdistans på nya rekordet 1.12,4a/1.640 meter. Femåringen lyckades inte försvara innerspåret mot Lexington Ås, som öppnade första 500 på 1.10,1, men Ulf Ohlsson i sulkyn hittade ut till dödens efter knappa 500. Därifrån visade sig Vincent Zaz starkast, mitt på upploppet var greppet kopplat om ledaren och det blev en säker seger före Farmens Kaliber och Marlon Donvici som båda stod för positiva insatser. 
– Jag tyckte att han var bästa hästen i loppet, men sedan ska det lösa sig också. Han var väldigt bra i dag, sa Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln. 

Sjunga Best Minne (V75-4) blev en fartfylld tillställning där Gärdsjö Aragon och Billy Svedlund spetsade men tidigt fick Kolbergs Lillefot och Hans Bergh över sig, vilket ledde till att första varvet avverkades på snabba 1.23,3. Samtidigt hade Jomar Blekkan bidat sin tid i andra utvändigt med Pave Faks (e. Järvsöfaks) och när norrmannen satte in stöten med 950 kvar bet det bra. Pave Faks svepte fram till ledningen med 600 kvar och skaffade sig ett bra försprång. Segern blev sedan säker på 1.23,6/2.140 meter även om en gott gående Pydin närmade sig sista biten. Favoriten Fender galopperade bort sig med dryga halvvarvet kvar. 
– Han har galopperat bort mycket pengar men har god kapacitet. Det är härligt när det går vägen och nu har han gått felfritt i fyra raka segrar, det är historiskt, sa tränaren John Mogset. 

Bronsdivisionen (V75-7) gick i högt tempo från början till slut och när krutröken lagt sig stod Voulez Vous (e. From Above) som vinnare med Ove A Lindqvist i sulkyn. Favoriten Linus Boy öppnade första 500 på 1.12,7 och fick inte dämpa när Erik Adielsson pressade på andra femhundringen med Bison Spiri. Det var fortsatt högt tempo under slutvarvet och Ove A Lindqvist valde att sitta kvar i andra utvändigt när Valentino Strix attackerade bakifrån. Men det skulle lösa sig perfekt - in på upploppet galopperade Valentino Strix och med fritt avslutade Voulez Vous till säker seger före tappra Linus Boy och Bison Spiro.
– Han kände inte riktigt som han skulle och därför satte jag kvar när de stötte bakifrån, jag tyckte att jag hade en bra rygg. Sedan löste det sig bra, sa Lindqvist om Ulrika Rehn-träningen. 

Den rätta V75-raden blev 6-8-1-4-11-1-2 och sjuan gav 13.294 kronor, sex rätt 181 kronor och fem rätt 25 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.